Ben jij een “New Hippy” ?

Ben jij een “New Hippy” ? Ik hoop van wel, want ik schrijf dit blog voor jou….ok, en ook voor mijzelf. Maar voordat we het over jou gaan hebben, wie ben ik dan?

Ik ben net als jij, iemand die wat probeert te maken van het leven, zich ontwikkelt, passies heeft, zoveel mogelijk leuke dingen doet. Ik probeer een leven op rit te houden, door te werken, eten, huishouden, zorgen voor familie etc. Komt het je bekend voor?!

EN… er knaagt al een tijd iets achterin mijn hoofd, bij alles wat ik doe. Ongeveer op de grens van bewust en onbewust. En het gaat over eerlijk doen, echt zijn, is het logisch? En als ik er een woord aan zou moeten geven om dit samen te vatten dan is het: duurzaam.

Bij mij gaan half bewust, half onbewust vragen op. Ben ik duurzaam in relaties, in mijn werk, als ik het vuilnis buiten zet, boodschappen doe, in de auto stap?
En ik niet alleen, er is al jaren een trend gaande over groen, verantwoord, duurzaam zijn of worden.

Het woord trend vind hier ik niet passen, want dat suggereert alsof het wel weer overwaait.

Sommigen noemen duurzaam, normaal. Want het is toch normaal, dat je duurzaam met je buren omgaat door ze vriendelijke te groeten, een praatje maakt, ze helpt, indien nodig. Normaal dat je geen rotzooi op straat gooit. Vind ik ook! Jij ook!

Toch is dat het grootste probleem, we vinden duurzaam normaal. Dus waarom mij er druk om maken?
Omdat heleboel bedrijven, processen, producten, keuzes, niet duurzaam, niet eerlijk en niet logisch zijn.

En tot die tijd is het wat mij betreft geen trend die overwaait, net zolang tot het ECHT normaal wordt. Maar goed, nu loop ik op de zaken vooruit.

Ik ben zelf pas ontwaakt. En als ik mensen vraag of ze duurzaam bezig zijn. Dan kijken ze mij een beetje meewarig aan of ik gek ben geworden. Alsof ik ze als geitenwollen sok bestempel.

MAAR wanneer ik doorvraag, echt vraag hoe zij tot keuzes komen tot het scheiden van afval, over het doen van boodschappen en of ze al groene stroom afnemen. Tja, dan komen ze al pratend tot de conclusie dat ze wel degelijk over een normale duurzame wereld nadenken.

EN hoe zij daar onderdeel van uit kunnen maken. Dan wordt wat onbewust was, even bewust. En uiteindelijk, als je de keuze voorlegt wil je wel of geen duurzame wereld, zal iedereen VOOR een duurzame wereld stemmen.

Dus laten wij hier afspreken dat als je voor duurzaam bent, het niet direct betekend dat je “alternatief” bent. Jij je niet hoeft te schamen, de bio producten niet wegmoffelt in je boodschappentas en de groene energie rekening niet onder op de stapel legt. Wij begrijpen allemaal dat jij dit wilt voor onze volgende generatie. Dan ben jij geen geiten wollen sok, maar een NEW HIPPY”.

Join the club, laat je zien en horen en volg ons blog.

 

Over danielle

Initiatiefnemer van New Hippy blog, gestart vanuit mijn eigen zoektocht naar bewust en eerlijk leven. Nieuwsgierig onderzoek ik duurzame producten, winkels en concepten. In steekwoorden: moderne vrouw, freelance internet manager, afgestudeerd stylist, 10 km Loop Rotterdam. Grootste zonde: autorijden...en heeft nu een waardig alternatief gevonden in een elektrische Nissan Leaf
Dit bericht is geplaatst in Groen leven met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Ben jij een “New Hippy” ?

  1. Ha Daniëlle, Wat een verfrissende tekst om te lezen in deze blog. Mooi om ‘duurzaam’ te reflecteren in alle levensgebieden. Interessant de vergelijking tussen de op ‘puur en lokaal’ gerichte Marqt-supermarkt en de gewone supermarkt. Zelf probeer ik zoveel mogelijk biologisch te eten. Bij Marqt is het voor mij niet bij elk product duidelijk of het ook echt duurzaam geproduceerd is. Hoewel het mooi is dat het dan wel lokaal is geproduceerd.
    Succes met je blog,
    Christine

  2. Eva Brobbel schreef:

    Hi Daan…duurzaam/groen kan op vele manieren dat is duidelijk! Zelf kan ik bewuster bezig zijn denk ik en ben dan ook benieuwd naar je volgende blog!! Heel veel succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *