De filofsofie achter New Hippy

Onze naam refereert aan de Hippie filosofie van de jaren 60. De essentie van die filosofie is dat zij zich verzetten tegen kapitalisme en materialisme. Dit zou volgens de Hippie’s leiden tot onnatuurlijkheid, kunstmatigheid en milieuvervuiling (wikipedia over Hippieculuur). We kunnen wel stellen dat zij gelijk hebben gekregen. En eigenlijk is de 45 jaar oude filosofie nog steeds actueel.

Hippie’s vinden dat de maatschappij zich teveel op werk, geld, bezit, status, zekerheid en macht richt. New Hippy vindt werk, geld en macht niet onbelangrijk. Want werk is nuttig en geld handig en macht op zijn tijd ook (alhoewel we het liefst samenwerking zoeken om samen macht uit te oefenen). Maar er is meer in het leven! De dagelijkse kleine dingen in het gezin, je familie en de natuur kan veel plezier en rust geven. Jezelf ontwikkelen als mens en iets creëren kan ongelooflijk veel energie geven. Daar kan geen middagje shoppen of een dikke auto tegenop als vervulling van het leven

De hippie filosofie spreekt ook over overmaat aan regels en beperkingen die leiden tot onvrijheid. New Hippy denkt dat wij de vrijheid weer terug moeten nemen door zelf te denken, te voelen en zelf een keuze te maken. Het heft in eigen hand nemen en samenwerking daarin zoeken. Samenwerking met je buren, vrienden, collega’s, maar zeker ook met bedrijven en overheden.

De hippie uit de jaren 60 wilde een samenleving buiten de maatschappij bewerkstelligen. New Hippy weet niet precies hoe een verandering het best tot stand komt. Echter zij ziet kansen binnen de huidige maatschappij een nieuwe draai aan het leven te geven en anderen te inspireren. Om zo met stuwende drang tot de broodnodige verandering te komen. Juist door onderdeel te zijn van de samenleving kunnen we anderen inspireren tot nieuwe keuzes en vormen van samen werken & leven.

Op Wikipedia wordt het volgende gezegd over een hippie; “een hippie is het ‘etiket’ voor een vooraanstaand, onzichtbaar, ondergronds, evolutionair proces.” Misschien is de piek van dit proces nu wel gaande en zijn wij allang hippie.

Dus ….mijn vraag aan jou: “BEN JIJ EEN NEW HIPPY?”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *